slider3.jpgslider1.jpgslider2.jpg

Schimmels

Niets om u voor te schamen

De bekendste vormen van schimmels aan de voeten zijn voetschimmel (ook wel zwemmersexceem genoemd) en schimmelsnagels, in de volksmond ook wel kalknagels genoemd. Het is een hele lastige kwaal die moeilijk te bestrijden is. Voetschimmel gaat gepaard met hevige jeuk en schilferige rode huid. De juiste crème (vaak myconazolcrème) kan snel verlichting geven als de crème consequent gebruikt wordt.

Schimmelnagels kenmerken zich door een gele/bruine, soms ook gewoon witte verkleuring van de nagelplaat. In sommige gevallen is de nagel enorm verdikt en kan drukklachten geven. Bij Medisch Pedicure Didam wordt de nagel dunner gefreesd en worden de zieke gedeeltes van de nagel zoveel mogelijk weggehaald. Met diverse anti-schimmel producten kunt u thuis aan de slag om de schimmel te bestrijden.

Een schimmelnagel is niet iets om u voor te schamen, ze zijn een dagelijks terugkerende kwaal in mijn praktijk. Wilt u ook graag iets doen aan deze ontsierende aandoening? Ik raad u aan om te kiezen voor een behandeltraject. Deze trajecten bieden in combinatie met uw inspanningen thuis alle ingrediënten voor een zo succesvol mogelijk eindresultaat. Tijdens de intake bespreek ik met u of het einddoel dat u voor ogen heeft kans van slagen heeft en welk behandeltraject daar het best bij past. 

Wratten

Hele vervelende plaaggeesten

Een wrat wordt in tegenstelling tot een schimmelnagel veroorzaakt door een virus. Een schimmelnagel gaat niet zomaar over, een wrat gaat daarentegen gaat vanzelf weer weg. De vraag is alleen wanneer. Daarbij komt dat wratten onder de voeten nogal eens op vervelende plekken zitten. Ze veroorzaken overlast door overmatige druk en geven pijnklachten. Om die klachten te verhelpen moet de wrat echt verwijderd worden. Dat doe ik met de HTC-pen. Met dit apparaatje verbrand ik als het ware de wrat. Dat lijkt heel pijnlijk. Pijnloos is deze methode uiteraard niet, maar wel aanzienlijk minder pijnlijk dan het bevriezen met stikstof. U ervaart heel even een stekende pijn bij het aanstippen. Napijn is er nauwelijks. Na de behandeling kunt u weer gewoon lopen en schoenen dragen. Ik adviseer u om binnen 3 weken de wrat(ten) 3 à 4 keer aan te stippen en het dode weefsel te laten verwijderen. Thuis behandelt u de aangedane plekken met Peclavus antiverux crème. Deze crème bevordert het herstel van de huid en beschermt tegen nieuwe besmettingen. Al deze stappen zijn samengevoegd in het Voetwratten behandeltraject

Behandeltrajecten schimmelnagels en wratten

Schimmelnagelbehandeltrajecten

Voorafgaand aan een schimmelnagel behandeltraject check ik of we wel daadwerkelijk met een schimmel van doen hebben aan de hand van een funghicheck. De kosten van deze check zijn € 29,95. Zonder deze check kunt u geen behandeltraject starten. Ik vind deze check zo belangrijk omdat 80% van de schimmels worden veroorzaakt door zogenaamde dermatofyten. De funghicheck geeft aan of nagelproblemen door deze dermatofyten worden veroorzaakt. Is dit bij u niet het geval, dan is het starten van een schimmeltraject overbodig. De huid- en/of nagelproblemen hebben dan een andere oorzaak. Het bespaart u veel geld en zinloze behandeltijd. 

3 maanden

 • Fungicheck om te testen of u een schimmel heeft*
 • 2 behandelingen
 • 1 eindbehandeling na 3 maanden
 • Alle benodigde producten voor 3 maanden voor de verzorging van schimmelnagels bij de 1e afspraak
 • 1x Arkada Serum TC16 om de nagelgroei te stimuleren bij de 1e afspraak

Prijs € 189 (of € 64,50 per maand via automatische incasso)

6 maanden

 • Fungicheck om te testen of u een schimmel heeft*
 • 4 behandelingen
 • 1 eindbehandeling na 6 maanden
 • Alle benodigde producren voor 6 maanden voor de verzorging van schimmelnagels bij de 1e afspraak
 • 2 x Arkada Serum TC16 om de nagelgroei te stimuleren bij de eerste afspraak en na 3 maanden

Prijs € 314 (of € 54,50 per maand via automatische incasso)

* Ik doe de Funghicheck om te testen of u wel echt last heeft van schimmelnagels of dat er wellicht een andere oorzaak voor uw aangetaste nagels is. Als blijkt dat u geen schimmel heeft, starten we uiteraard niet met het schimmelnageltraject. U betaalt dan alleen € 34,95 voor de test. U kunt na de test zelf het vervolg bepalen.

Voetwratten behandeltraject

3 weken:

 • 3 à 4 keer aanstippen met de HTC Coagulatiepen
 • verwijderen van het aangestipte weefsel
 • Peclavus Antiverux crème voor thuisbehandeling
 • Nacontrole na 2 maanden

Prijs: € 99,50

De 1e stap is zo gezet! Maak nu online een afspraak. Ik adviseer u graag.

 

 

schimmel.jpg

 

1 ?