slider3.jpgslider1.jpgslider2.jpg

Diabetici, preventieve voetzorg is heel belangrijk

De diabetische voet is een complicatie van diabetes. Cliënten met diabetes nemen een bijzondere plaats in bij de voetzorg in Nederland. In sommige gevallen komen de behandelingen bij de medisch pedicure in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding in natura. Dat wil zeggen dat medisch noodzakelijke voetzorg wordt betaald uit de basisverzekering. In de Liemers is de huisarts of de praktijkondersteuner van de huisarts de aangewezen persoon om te bepalen of u in aanmerking komt. Bent u in behandeling bij de internist, dan gelden weer andere regels en komt u meestal via de podotherapeut bij de medisch pedicure terecht. 

Ben u verwezen vanwege verhoogd risico op voetproblemen bij diabetes? Over de kosten van noodzakelijke medische voetzorg (de instrumentele behandeling) zoals beschreven in de zorgstandaard zijn afspraken gemaakt met de zorggroep waar uw huisarts bij aangesloten is. Dit is onderdeel van de door de zorgverzekeraar gecontracteerde voetzorg, vergoedt vanuit de basisverzekering. Het verzorgende deel van de behandeling is geen onderdeel van de in de basisverzekering opgenomen zorg, maar is wel een wezenlijk onderdeel van de behandeling zoals ik die geef. Ik zie dit als belangrijke persoonlijke verzorging, het komt het welzijn van uw voeten ten goede.

Het verzorgende onderdeel van de behandeling wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt via PIN of contact na afloop van de behandeling. Deze kosten ad. € 8,75 per behandeling worden niet gefactureerd. 

Voor meer informatie kunt u altijd contact met mij opnemen.

1 ?